from €20,00
Boek Nu

Stadswandeling Alkmaar | met gids

Ritsevoort 70, 1811 DP Alkmaar, Netherlands
Uitstekend

Duur

1.5 uur

Soort tour

Specifieke Tour

Grootte groep

Onbeperkt

Talen

Duits, Engels, Nederlands

Overzicht

Loop je ook mee met deze stadswandeling in Alkmaar? Met dit uitje leert u de geschiedenis van Alkmaar kennen en laten we de mooiste plekjes van Alkmaar zien.

U zult onder de indruk zijn van de mooie grachten, de idyllische hofjes die we gaan bekijken en de prachtige molen van Piet. We lopen langs het Waagplein waar in de zomer duizenden kazen worden verhandeld. Tijdens deze stadswandeling in Alkmaar vertel ik u meer over de kaasmarkt, waar deze gehouden wordt, wat ze precies doen en uit welke tijd dit stamt.

We wandelen ook langs de Grote Kerk, de grootste kerk van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. De kerk staat ook bekend als de Grote Sint Laurenskerk en begon als een katholiek gebouw, ontworpen door de familie Keldermans. Hier staat een immens groot orgel. Het Koororgel stamt uit 1511 en is tegen de noordermuur van de kerk geplaatst. De laatste restauratie van dit oudste nog bespeelbare orgel in Nederland werd voltooid in het jaar 2000.

U zult tijdens deze stadswandeling in Alkmaar zien, hoe gezellig en authentiek Alkmaar kan zijn. Met de mooie gevels en de rijke historie. Maar ook de gezellige restaurants en café’s. Na deze stadswandeling in Alkmaar ken je alle hotspots maar ook de historische plekjes. Een uitje in Alkmaar waar u nog lang van na kunt genieten.

Wilt u daarna nog een lekker kopje koffie drinken, overweeg dan om naar de brasserie van Kings Inn te gaan.

 

 

 

Meer weergeven

HOOGTEPUNTEN

  • De mooiste plekjes van Alkmaar, je krijgt ze allemaal te zien
  • Leer Alkmaar op deze manier echt kennen

Inclusief/Exclusief

  • 1.5 uur stadswandeling Alkmaar
  • Veel gezelligheid
  • Informatie over de stad Alkmaar

Durations

1.5 uur

Tour Locatie

Ritsevoort 70, 1811 DP Alkmaar, Netherlands

Veelgestelde vragen

Kan ik contant betalen?
Mocht u contant willen betalen, kunt u boeken via email.
Waar is het meetingpoint?
Singelgarage - Ritsevoort 70, 1811 DP Alkmaar

Beoordelingen

5/5
Uitstekend
Gebaseerd op 2 reviews
Uitstekend
2
Zeer Goed
0
Gemiddelde
0
Slecht
0
Verschrikkelijk
0

Shirley Serno

02/07/2020

Stadswandeling Alkmaar

Voor Vaderdag een stadswandeling geboekt. Op het laatste moment moesten wij de begintijd aanpassen, maar gelukkig was Ellen was heel flexibel. Het was een leuke, leerzame stadswandeling. Zij heeft ons hele mooie plekken van Alkmaar laten zien, vooral de hofjes waren verrassend. Een aanrader!

Madelon

30/06/2020

Stadswandeling met boottocht in Alkmaar

We hebben vorig weekend een leuke stadswandeling gemaakt in Alkmaar. Ellen van Nora's Tours had het allemaal prima geregeld met een goed en leuk verhaal van haar over Alkmaar, een rondleiding in de graanmolen en een boottocht door de mooie grachten van Alkmaar. Een mooie dag met prachtig weer!
Het tonen van 1 - 2 van 2 in totaal

Schrijf een review

van €20,00

Je zou ook graag